Formula 1
14

VN Malezije: Pobjedu odnio Ricciardo, Hamiltona izdao motor

Klix.ba
Nico Rosberg (Mercedes) u problemima (Foto: EPA)
Australski vozač Formule 1 Daniel Ricciardo (Red Bull) pobjednik je 16. utrke sezone koja je održana na stazi Sepang u Maleziji.

Utrka je obilovala preokretima i dramatičnim ishodima, a svakako da je najveću pažnju privuklo ispadanje Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes) čiji se motor zapalio. Hamilton je u tim momentima imao prednost od 20 sekundi i samo 15 krugova do kraja. Čudo je trebalo da se desi pa da izgubi utrku. Čudo se zove - motor. Stoga je jasno da Hamilton kasnije nije krio razočarenje.

Preokret je priredio njegov kolega Nico Rosberg (Mercedes) koji se na početku utrke nakon dodira sa Sebastianom Vettelom (Ferrari) okrenuo i pao na posljednje mjesto.

Ipak, Nijemac je uspio na kraju osvojiti treće mjesto što mu je donijelo 15 bodova i ukupno prednost u generalnom poretku od 23 poena u odnosu na Hamiltona. Do kraja je ostalo još pet utrka i Hamilton će vrlo teško odbraniti titulu.

Prvo mjesto u Maleziji osvojio je Ricciardo, a drugi je bio njegov kolega Max Verstappen sa 2,4 sekunde zaostatka. Rosberg je zaostajao 25,5 sekundi.

Poredak VN Malezije:

Ukupan poredak nakon 16. od 21 utrke u sezoni: