Formula 1
0

VN Bahreina: Vladavina Ferrarija na prvom treningu

Totalsport
Felipe Massa (Foto: AFP)
Felipe Massa (Foto: AFP)
Vikend u Bahreinu počeo je sjajno za vozače Ferrarija koji su osvojili prva dva mjesta na uvodnom slobodnom treningu uoči četvrte ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

Mnogi su vozači na prašnjavoj stazi Sakhir dugo čekali na izlazak iz garaža, a među njima su bili i Ferrarijevi aduti. Međutim, čim su se pojavili na stazi, odmah su postavili najbolja vremena. Najprije je Fernando Alonso prošao krug za minutu i 34.564 sekunde, ali ga je ubrzo nakon toga za 77 hiljaditih dijelova sekunde nadmašio timski kolega Felipe Massa koji je zadržao prvo mjesto do kraja treninga.

Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu zauzeo je treće mjesto sa 134 stotinke zaostatka za Massom, dok je aktuelni svjetski prvak Sebastian Vettel u Red Bullu bio četvrti. Dobro su prvi trening odradili vozači Force Indije - Paul di Resta je bio peti, a Adrian Sutil osmi. Između njih dvojice su se ugurali Jenson Button u McLarenu i Mark Webber u Red Bullu. Krug najbolje desetorice su zatvorile Lotusove uzdanice Kimi Räikkönen i Romain Grosjean.

Lewis Hamilton je završio trening tek na 13. mjestu, s 1,2 sekunde lošijim vremenom od timskog kolege Rosberga, ali u Mercedesu se nisu uzbuđivali jer tvrde da su njihovi vozači odrađivali drugačije programe.

VN Bahreina, rezultati prvog slobodnog treninga:

  1. Felipe Massa (Ferrari) 1:34.487
  2. Fernando Alonso (Ferrari) +0.077
  3. Nico Rosberg (Mercedes) + 0.134
  4. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +0.303
  1. Paul di Resta (Force India-Mercedes) +0.462
  2. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +0.582
  3. Mark Webber (Red Bull-Renault) +0.614
  4. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +0.632
  5. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) +0.858
  6. Romain Grosjean (Lotus-Renault) +1.124...