Pred VN Australije
4

Vettel: Vrlo smo dobri; Button: iznenadilo bi me da završimo među prvih 10

Totalsport
Vettel i Button (Foto: AFP)
Vettel i Button (Foto: AFP)
Prva dva slobodna treninga uoči nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, koja starta u nedjelju Velikom nagradom Australije, pokazala su barem djelomično kakav je trenutno omjer snaga među ekipama.

Razloga za zadovoljstvo svakako su imali u Red Bull-Renaultu, budući da je trostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel na oba treninga bio najbrži.

"Moram reći kako je to bio jako dobar dan za nas. Lijepo je vidjeti vremena, ali to nije bilo najvažnije. Nismo imali problema, nikakve velike drame nije bilo, bio je to jedan vrlo miran dan i jako sam sretan zbog toga", komentirao je Vettel.

Upitan kako će se njegov bolid snaći na kiši, budući da su za subotu predviđeni kišni uvjeti, Nijemac kaže:

"Nekoliko stepeni može odigrati veliku ulogu, ali svjesni smo da se uvjeti mogu promijeniti. Ali imamo mjesta za napredak, tako da moramo držati oči širom otvorene i vidjeti što će se dogoditi".

Za razliku od Vettela, zadovoljan svojim rezultatima na treninzima (9. i 11. mjesto), kao i općenito svojim bolidom, nije bio McLarenov vozač Jenson Button.

"Bili smo 2,4 sekunde sporiji. Bio bih iznenađen, jako iznenađen kada bismo bili među prvih 10", komentirao je Button, svjetski prvak iz 2009. godine koji je slavio u tri od posljednje četiri utrke u Melbourneu, kao i posljednjoj prošlogodišnjoj utrci u Brazilu.

"Trenutno svakako nismo na mjestu na kojem želimo biti na početku sezone, ali još ništa nije izgubljeno. Vrlo smo dobri u preokretanju stvari. Nisam mislio da smo kompetitivni još na posljednjem testiranju u Barceloni i mislim da sam to jasno rekao. I dalje mislim da možemo puno popraviti bolid ovdje", dodao je britanski pilot.

Njegov dojučerašnji timski kolega, a danas član Mercedesa Lewis Hamilton, bio je zadovoljan svojim 4. i 7. mjestom:

"Bio je ovo iznenađujuće pozitivan dan. Najvažnije je smo da smo kompetitivni. Jako sam uzbuđen što smo ovdje. Biti ovako kompetitivan kao sada je veliki plus. Zasad je prerano reći je li podij moguć. Red Bull je brz, kao i Ferrari i Lotus. Nisam siguran što se događa s McLarenima, ali sam siguran da će to popraviti jer su briljantna ekipa. Ali biti ovako blizu Red Bullovima je zaista zadovoljavajuće".