Formula 1
0

Vettel: Poštovao sam Webbera prije i još uvijek ga poštujem

Totalsport
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Trostruki uzastopni svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel (25) osvrnuo se na objavu svog timskog kolege Marka Webbera (36) da će na kraju sezone napustiti ekipu Red Bulla.

Webberovim odlaskom otvorit će se pozicija u ekipi, a glavni favorit za njegovog nasljednika je Finac Kimi Räikkönen.

"Kimi i ja uvijek smo se dobro slagali, ali nikad zajedno nismo vozili u istoj ekipi. Na kraju krajeva pitanje vozača nije moja odluka. Ne očekujem da će me pitati, iako bi bilo lijepo", rekao je Vettel.

Nije tajna da su Vettel i Webber u Red Bullu imali prilično hladan odnos, a stvari su posebno zaiskrile nakon Velike nagrade Malezije i otvorenog neposluha svjetskog prvaka na naredbe iz boksa.

"Poštovao sam Marka puno prije i još uvijek ga poštujem. Mislim da se velika prašina podigla samo zato jer nijedan od nas nema problema otvoreno reći što misli. Slažemo se, ali on je stariji od mene, druga je generacija i sigurno nismo najbolji prijatelji. Ljudi misle da imamo užasan odnos, katastrofalan za ekipu. Ali nikad se nismo posvađali i nikad nismo galamili jedan na drugoga. Uvijek smo se odnosili međusobno sa poštovanjem",dodao je njemački vozač uoči slobodnih treninga na Velikoj nagradi Velike Britanije.

Vezani članci