Niko nije kriv
0

Vettel: "Nisam kriv", Webber: "Nisam ni ja

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Pogledate li na snimci ono što se događalo, vidjet ćete da sam ja bio s unutrašnje strane i da sam bio u prednosti. On je svojim bolidom dotaknuo moj i izbacio me iz utrke", objasnio je Sebastian Vettel ono što se dogodilo 18 krugova prije kraja Velike nagrade Turske.

A, dogodio se sudar dva bolida Red Bullove ekipe kojim je iz utrke ispao Vettel, do nedjelje, sa timskim kolegom Markom Webberom, vodeći u ukupnom poretku vozača Svjetskog prvenstva Formule 1.

Do kontakta između "bikova" došlo je tokom borbe za prvo mjesto na utrci. U konačnici se Vettel oprostio sa stazom preranim ispadanjem, dok je Webber osvojio treće mjesto i ostao sam na vrhu poretka u utrci za naslov prvaka.

"Među nama ne postoji sukob, ovakve se stvari događaju. Istina je da nam ovo nije trebalo, ali što sada možemo napraviti. Bio sam brži i mogao sam ga prestići. Jasno da nisam sretan, ali što ćemo sada", zaključio je Vettel ne objasnivši u svom obraćanju medijima potez kojim je Webbera okarakterizirao ludim zbog onoga što je napravio.

Razumljivo, sa timskim kolegom mišljenje ne dijeli osvajač trećega mjesta na Velikoj nagradi Turske.

"Bili smo poravnati kada je trznuo udesno i tako izazvao kontakt s mojim bolidom. Sve se brzo dogodilo, a niti njemu, niti meni nije to bilo po volji. Šteta i zbog tima", kazao je Webber.