Formula 1
0

Vettel: Moramo napraviti korak naprijed; Webber: Sve se vrti oko guma

Totalsport
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Sebastian Vettel (Foto: AFP)
Na prva dva slobodna treninga uoči Velike nagrade Malezije u Kuala Lumpuru branitelj naslova svjetskog F1 prvaka Sebastian Vettel zauzeo je treće i drugo mjesto.

Treninzi na stazi Sepang održani su po vrućem, ali i djelomično kišnom vremenu, pa su gume bile jako bitan faktor.

"Na drugom je treningu bilo neobično jer je jedan dio staze bio mokar, a drugi suh. Doduše brzo se staza sušila jer je bilo vruće, ali gume ne traju jako dugo. Moramo preko noći popraviti nekoliko stvari i napraviti korak prema naprijed", komentirao je Vettel nakon prvih treninga.

Njegov timski kolega Mark Webber je još više naglasio utjecaj guma u utrkama.

"Cijela strategija je trenutno bazirana na gumama. Sve se vrti oko guma. Gume, gume, gume, gume..."

U McLarenu na oba treninga nisu uspjeli ući među deset najboljih, te su se tako nastavile muke iz prve ovosezonske utrke, Velike nagrade Australije u Melbourneu.

"U suhim uvjetima bolid je bolji nego u Melbourneu, ali čak se i ta brzina ne može usporediti s onom vodećih bolida. Napravili smo određen napredak, ali i dalje prikupljamo informacije o našem MP4-28. Puno je lakše raditi na bolidu koji se bori za pobjede nego na onom koji nije kompetitivan, pa stoga svaka čast svima koji su pognuli glave i koji se bore s problemima", rekao je nominalno prvi vozač McLarena Jenson Button.