Formula 1
0

Vettel: Broj titula u nizu nije glavni motiv, samo želim pobjeđivati

Totalsport
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel ističe kako mu glavni motiv u nadolazećoj sezoni neće biti ulazak među tri vozača kojima je uspjelo osvojit naslov prvaka tri sezone u nizu.

Red Bullov vozač, te aktualni dvostruki Formula 1 prvak, Sebastien Vettel, uoči vikenda otvorenja nove sezone Formule 1, osvrnuo se na novu sezonu u kojoj brani naslov od prošle godine, koji je osvojio u uvjerljivom stilu, a u kojoj bi mogao ući u povijest.

Naime, uspije li Vettel i ove godine obranit naslov prvaka, ući će u povijest kao treći Formula 1 vozač, koji je uspio osvojit titulu svijetskog prvaka tri godine u nizu. Prije njega, to je uspjelo tek legendama ovog sporta, Juanu Manuelu Fangiou 1950-ih godina, te Michaelu Schumacher 2000-ih godina. Vettel ističe kako bi bilo lijepo pridružit se toj grupi, no ističe kako mu to neće bit glavna motivacija za nadolazeću sezonu.

"Znate, ja sam ovdje da pobjeđujem u svim utrkama u kojima mogu. Glavni cilj ove sezone je ponovno osvojit svijetsko prvenstvo – dakle, to je cilj, i o tome ne možemo raspravljat u bilo kojem drugom kontekstu", rekao je, pa nastavio:

"Bez obzira što bi to bila treća u nizu, to ne stvara nikakvu razliku. Naravno da bi bilo lijepo kada bi to uspio, no glavni razlog zašto sam tu je da se utrkujem i da pobjeđujem".

Njemački vozač imao je solidnu predsezonu, u kojoj je Red Bull izgledao jako, ali nikako ne i dominantno. Bilo kako bilo, slaže li se Vettel s izjavama nekih drugih vozača, da će se prava slika tko je u kakvoj situaciji vidjet tek nakon subotnje kvalifikacijske utrke.

"U redu, svi smo ovdje, i svi smo spremni za utrku. Ali stvarno moramo pričekati kvalifikacijsku utrku, pa i nekoliko utrka nakon toga, kako bi mogli nešto kvalitetnije prognozirat za ovu sezonu", rekao je Vettel, koji dodaje da sutrašnja testiranja neće mnogo toga reći.

"Možda ćemo nakon kvalifikacija nešto više znati, ali nakon sutrašnjih testiranja nećemo gotovo ništa".

Vezani članci