Formula 1
7

Ukraden zdravstveni karton Michaela Schumachera

Klix.ba
Michael Schumacher (Foto: Arhiv/AFP)
Michael Schumacher (Foto: Arhiv/AFP)
Ukradene su medicinske zabilješke o zdravstvenom stanju legende Formule 1 Michaela Schumachera, koji je u bolnici od 29. decembra prošle godine, poslije stravične nesreće na skijanju u Francuskoj.

Vijest je potvrdila Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm, kazavši da je ova dokumentacija nestala. Ona je zaprijetila tužbom ukoliko ikakve informacije u vezi sa zdravstvenim stanjem Schumachera iz te dokumentacije budu objavljene.

"Već nekoliko dana ti se dokumenti nude za prodaju, a prodavač tvrdi da je u posjedu Schumacherovog zdravstvenog kartona. Ne znamo jesu li ti dokumenti autentični, ali znamo da je Schumacherova medicinska dokumentacija ukradena", kazala je ona.

Istakla je kako je krađa prijavljena te da su se uključili nadležni organi, a u isto vrijeme je upozorila da je svaka kupovina tih dokumenata zabranjena.

Nejasno je da li se radi o dokumentaciji iz bolnice u Grenoblu ili iz bolnice u Lozani u Švicarskoj.

Schumi je 16. juna prešao iz bolnice u Grenoblu u Švicarsku na daljnje liječenje i rehabilitaciju. On nije u stanju govoriti ili hodati, te i dalje pada u komu, piše Daily Mail.