Formula 1
0

U Renaultu potvrdili da razmišljaju o Räikkönenu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Svjetski F1 prvak iz 2007., Kimi Räikkönen, mogao bi se sljedeće godine ponovno naći u bolidu tokom utrka prestižnog automobilističkog takmičenja.

Finac je na kraju prošle godine napustio Ferrari, s kojim je 2007. došao do naslova, i prebacio se u reli. Član je Citroën Junior Teama koji se takmiči u Svjetskom prvenstvu.

Ipak, neke informacije najavljuju Räikkönenov povratak u Formulu 1 i to na mjesto Renaultova vozača. Sam proslavljeni vozač kazivao je da će se u F1 vratiti samo u slučaju pronađe li mjesto za volanom kompetitivnog bolida, što bi mu francuski proizvođač automobila mogao ponuditi.

"Istina je da su nam neki pristupali tokom ljeta i nudili se. Istina je i da je Räikkönen na našem radaru. I on nas je kontaktirao", kaže šef tima Eric Boullier koji još uvijek nije siguran bi li se odrekao ruskog rookieja Vitalija Petrova, dok je Robert Kubica i dalje siguran prvi izbor za vozača.

"Treba vidjeti kako će se Vitalij razvijati. Uvjeri li nas u kvalitetu, zadržat ćemo ga. Postoje još neke opcije, a Kimi je jedna od njih", zaključio je Boullier.