Alonso produžio vjernost
0

"U Ferrariju ću okončati karijeru"

Totalsport
Sebastian Vettel (Foto: AP)
Sebastian Vettel (Foto: AP)
Fernando Alonso ostat će u Ferrarijevom bolidu barem do kraja 2016. godine, otkriveno je u četvrtak. Vijest o produženju ugovora Španca za talijanski tim u Formuli 1 potvrdila je službena internetska stranica takmičenja

Alonso se "propetim konjićima" priključio 2010. godine i za njih ostvario pet pobjeda, jedanaest podija i dva pole-positiona u 23 utrke. Sakupio je ukupno 293 boda za Ferrari.

"Sretan sam što smo se dogovorili. U Ferrarijevu ekipu sam se uklopio odmah po dolasku, sada mi je ona druga porodicu. Bezgranično vjerujem svim ljudima koji rade u Maranellu, kao i onima koji vode tim. Stoga mi je i sasvim prirodno bilo produžiti saradnju na tako dugo vremensko razdoblje s ekipom u kojoj ću, bez ikakve sumnje, jednog dana okončati karijeru", kazao je Alonso, svjetski prvak u Formuli 1 iz 2005. i 2006. godine (s Renaultom).

"Zadovoljstvo je produžiti saradnju s vozačem koji je uvijek pokazivao pobjednički mentalitet, čak i u najtežim uvjetima. Fernando ima sve potrebne kvalitete", dodao je, između ostalog, Ferrarijev predsjednik Luca di Montezemolo.