VN Italije
0

VIDEO / Sutil opet najbrži, Fisichella izletio sa staze

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Giancarlo Fisichella proživljava teške trenutke s Ferrarijevim bolidom. Na trećem slobodnom treningu u Monzi pri velikoj je brzini izletio sa staze zabivši se o gumenu barijeru.

Talijanski 36-godišnji pilot prekasno je počeo kočiti u zavoju Parabolica. Teško je oštetio lijevu stranu svog bolida. Kamere su ga pratile od izlaska iz bolida pa do ulaska u liječnički centar, gdje je preventivno pregledan. I on i njegov Ferrari F60 trebali bi spremni dočekati službeni trening za 13. utrku sezone, koji počinje u 14 sati.

Svoj je debi u Ferrariju Fisichella opisao "posebno teškim". Muči se s mnogobrojnim tehničkim novotarijama: sistemom protiv proklizavanja, KERS-om i podesivom preklopnicom prednjeg krilca, koja omogućuje približavanje bolidu do kontakta.

  • Osjećam u bolidu potencijal za prednje redove, no treba mi više vremena da sve pohvatam, da se popravim, pogotovo u smislu pravovremenog kočenja i vožnje po rubnicima - rekao je Fisichella.

Dok se Fisichella bori zadržati se na stazi, njegov donedavni timski kolega Adrian Sutil nastavlja briljirati u Force Indiji. Najbrži je, s vremenom 1:23.336 Nijemac bio i na trećem slobodnom treningu. Isto mu je pošlo za rukom na drugom, dok je prvi slobodni trening u petak završio s trećim najbržim vremenom.

Drugo najbrže vrijeme u subotu ujutro ostvario je Jenson Button u BrawnGP-u, vodeći vozač ukupnog poretka. Treći je bio Nick Heidfeld u BMW Sauberu. Ferrarijev Kimi Räikkönen bio je šesti.

VN Italije, 3. slobodni trening:

  1. Sutil 	Force India 1.23.336
    
  2. Button BrawnGP 1.23.404
  3. Heidfeld BMW Sauber 1.23.490
  4. Barrichello BrawnGP 1.23.575
  5. Hamilton McLaren-Mercedes 1.23.633
  6. Räikkönen Ferrari 1.23.803
  7. Liuzzi Force India 1.23.849 ...