Bivši prijatelji
0

Sutil i dalje ne priča s Hamiltonom, Britanac se nada pomirenju

Totalsport
Adrian Sutil (Foto: AFP)
Adrian Sutil (Foto: AFP)
Povratnik u F1 ekipu Force Indije Adrian Sutil otkrio je kako i dalje ne razgovara sa Lewisom Hamiltonom, svjetskim prvakom iz 2008. godine.

Dobar odnos nekad velikih prijatelja puknuo je nakon što je Hamilton odbio svjedočiti u korist Sutila na sudu.

Naime, u januaru prošle godine Sutil je osuđen na godinu i po dana uvjetne zatvorske kazne i kažnjen je novčano sa 200.000 eura zbog nanošenja fizičkih povreda Ericu Luxu, suvlasniku ekipe Lotusa.

Sutil je Luxa povrijedio na slavlju Hamiltonove pobjede na VN Kine u 2011. godini, porezavši ga čašom po vratu zbog čega je biznismen iz Luksemburga morao na šivanje. Sutil je taj incident okarakterizirao kao nenamjeran čin, a Hamilton se u cijelom slučaju odlučio držati na neutralnoj strani iako je bio prisutan u trenutku incidenta.

"Nisam razgovarao s njim. Nemam nikakav odnos s njim, a prošle godine uopće nismo imali kontakta", komentirao je Sutil za Sky Sports.

S druge strane, Hamilton se nada pomirenju.

"Poslao sam mu e-mail nekoliko puta, kao i sada kada sam saznao da će dobiti mjesto u bolidu Formule 1. Čestitao sam mu i rekao mu da sam sretan i da mi je drago zbog njega. Nije mi odgovorio, ali siguran sam da ćemo u nekom trenutku pričati", rekao je Hamilton.