Ross Brawn
0

"Siguran sam da će Button ostati"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novi svjetski prvak u Formuli 1, Britanac Jenson Button, vozit će i sljedeće sezone u bolidu Brawn GP-a, uvjeren je vlasnik te momčadi Ross Brawn.

"Jenson je očito sjajan vozač, pa je i normalno da je meta želja brojnih drugih momčadi. Ali mi želimo da on ostane s nama i mislim da ćemo pronaći rješenje", rekao je Brawn.

Spornim se pokazuje visina Buttonovih primanja, koja su na početku sezone smanjena sa deset na tri miliona funti kako bi opstala momčad koja je niknula na ostacima Honde.

Interes za Buttonom pokazalo je već nekoliko momčadi, a posljednji se navodno javio McLaren, koji bi rado u svojim redovima vidio dvojicu domaćih vozača, te je iz tog razloga spreman odriješiti kasu.

Međutim, Brawn je također navodno spreman povećati Buttonova primanja, a u engleskim se medijima spominje da je šef momčadi aktualnog konstruktorskog prvaka spreman platiti Britancu oko 8 miliona funti.

"Razgovarao sa Jensonom i pokušavamo pronaći balans između onog što možemo priuštiti i onoga što on osjeća da zbog svojeg statusa i doprinosa zaslužuje."

Upitan kako bi u postocima izrazio vjerojatnost Buttonovog ostanka, Brawn je rekao:

"Nikad ne možete biti 100% sigurni, ali rekao bih da sam 99% siguran."