Formula 1
9

Šefovi zadovoljni: Raikkonen bi mogao potpisati novi ugovor s Ferrarijem

Klix.ba
Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen
Šef Ferrarija Maurizio Arrivabene je rekao da neće biti potrebe za zamjenom finskog vozača Kimija Raikkonena na kraju sezone ukoliko on nastavi voziti kao što je slučaj ove sezone.

Raikkonenov ugovor ugovor s Ferrarijem ističe na kraju sezone, a njegovo mjesto u ekipi žele mnogi vozači. No, Finac se ove sezone dva puta našao na podiju, a Arrivabene je izjavio da nema prigovora na njegove performanse. Dodao je da će Kimi vožnjom na visokom nivou zaslužiti novi ugovor.

"Njegova budućnost je u njegovim rukama. Veoma je posvećen svom poslu, ostvaruje ono što očekujemo od njega. Rano je Kimijevim fanovima reći bilošta, ali smo mi u ovom trenutku veoma zadovoljni njegovim performansama", izjavio je Arrivabene.

Raikkonen je trenutno najstariji vozač u Formuli 1, a novi ugovor bi značio da će ostati u takmičenju barem dok ne napuni 38 godina. Šef Ferrarija je istakao da godine nisu odlučujući faktor.

"Godine nisu važne, važna je predanost,vještine vozača i njegova hrabrost. Nigel Mansell je osvojio titulu, a bio je tri godine stariji od Kimija", kazao je Arrivabene.

Ferrari i dalje ima povjerenja i u Sebastana Vettela.

"Sretni smo što imamo dvojicu vozača koji su pravi ratnici, svjetski šampioni. Sebastian nema sreće i znamo zašto je to tako. Vjerujemo u njega i Kimija", završio je Arrivabene.