Formula 1
4

Schumacherovo liječenje sedmično košta oko 127.000 eura

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon prošlogodišnjeg pada na skijalištu na francuskim Alpama, bivši sedmerostruki svjetski prvak Formule1 Michael Schumacher trenutno se oporavlja u svojoj kući u švicarskom Glandu, a njegovo liječenje sedmično košta najmanje 100.000 funti (oko 127.000 eura).

Britanski list Daily Mail piše da Schumacherovo liječenje sedmično košta najmanje 100.000 funti i da se o njemu trenutno brine medicinski tim od 15 ljudi.

Nakon pada na alpskom skijalištu, Schumacher je liječen u francuskom Grenobleu, a 16. juna je izašao iz kome i prebačen je u švicaarski Lozan, odakle je prošlog mjeseca prevezen na liječenje u njegovu vilu u Glandu.

Riječ je o vili vrijednoj 35 miliona funti, koja ima 40 spavaćih soba i pistu za helikopter, a u koju je Schumacherova supruga dopremila svu potrebnu medicinsku opremu za oporavak slavnog sportiste.

Meicinsko osoblje koje se brine o Schumacherovom oporavku broji 15 osoba, među kojima su doktori, medicinske sestre, maseri i nutricionisti. Svi oni u vilu dolaze bez mobilnih telefona kako bi se spriječila mogućnost da neke od Schumacherovih fotografija budu objavljene u medijima.