Eddie Irvine
0

"Schumacherov povratak je katastrofa"

Totalsport
Eddie Irvine
Eddie Irvine
Bez dlake na jeziku je o povratku Michaela Schumachera u Formulu 1 progovorio njegov bivši timski kolega iz Ferrarija Eddie Irvine.

U razgovoru za La Gazzettu dello Sport sjevernoirski je vozač potez sedmerostrukog svjetskog prvaka, koji je nakon trogodišnje stanke sjeo u bolid Mercedesa, nazvao užasnim i poručio Nijemcu kako mora prestati tražiti izgovore za svoje loše vožnje.

"Na papiru njegov povratak nije bio loša ideja. No, Schumacher je već 2006. godine izgubio nešto od svoga umijeća, tada je Felipe Massa često bio ispred njega. Tri godine kasnije Schumacher je izgubio još više", istaknuo je Irvine koji je u karijeri pobijedio u četiri utrke, sve tokom 1999. godine kada je ostao samo dva boda iza svjetskog prvaka Mike Häkkinena.

"Rezultat Schumacherova povratka je - katastrofa. Michael bi trebao prestati izmišljati izgovore za činjenicu da ne može pratiti Nicu Rosberga koji vozi isti bolid. Stalno ponavlja da je u novoj ekipi i s novim ljudima. Ali u svojoj prvoj godini u Ferrariju, automobil je bio smeće, a ipak je uspio pobijediti tri puta", dodao je Irvine i za kraj odbacio priče kako je Schumacher odličan u pomaganju pri razvoju bolida.

"Ferrari ga je doveo zbog njegova talenta, a o ponašanju automobila on nije imao pojma. Michael je sjajan vozač, možete mu dati kovčeg s četiri točka i on će i u njemu biti brz. Schumacherova je snaga vožnja i to je sve".

Podsjetimo, četiri utrke prije kraja aktualne sezone Formule 1, Schumacher se nalazi tek na desetom mjestu u ukupnom poretku s 46 bodova, čak 76 manje od timskog kolege Rosberga i 156 od vodećeg Marka Webbera (Red Bull).