Skupio samo 28 bodova
0

Schumacher: Razočaran sam ovom sezonom

Totalsport
Michael Schumacher
Michael Schumacher
Uoči desete ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Njemačke na stazi u Nurburgringu, sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher izrazio je razočarenje dosad učinjenim.

A kako i ne bi, uprkos pompoznim najavama o konkurentnosti s najboljima iz njegove ekipe Mercedesa, Schumacher je u prvih devet utrka skupio tek 28 bodova, te je 10. u ukupnom poretku vozača. U isto doba prošle godine Schumi je na kontu imao šest bodova više i bio je deveti u ukupnom poretku i na pres-konferenciji uoči početka slobodnih treninga na domaćoj stazi nije mogao sakriti razočaranje.

"Da, razočaran sam, apsolutno. Mislim da smo svi očekivali nešto drugačije. Svi još pamtimo kako smo bili uzbuđeni kada smo došli u Australiju na prvu utrku sezone. Iza nas su tada bila dobra zimska testiranja, ali se nisu prenijela na sezonu", rekao je Schumacher.

"Sada svi znamo razlog i na putu smo da se popravimo, ali kao što sam spomenuo i na početku, to je misija, a ona ne ide uvijek naprijed. To je poput tržišta dionica: prije nego li vrijednost skoči, mora pasti nekoliko puta. Ali vidim dobre znakove napretka", zaključio je Schumi.