Upućene mu oštre kritike
1

Schumacher propustio minutu šutnje za Watkinsa

Totalsport
Michael Schumacher (Foto: Arhiv/AFP)
Michael Schumacher (Foto: Arhiv/AFP)
Svijet Formule 1 minutom je šutnje uoči nedjeljne Velike nagrade Singapura odao počast Sidu Watkinsu, dugogodišnjem službenom doktoru na svim utrkama. Jedna je značajna osoba tom prilikom ipak nedostajala.

Kratku ceremoniju sjećanja na uglednog doktora koji je preminuo prošle sedmice propustio je sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher i to zato što je bio - u WC-u.

"Izvinjavam se jer sam u trenutku minute šutnje još uvijek bio u toaletu. Moje su misli bile uz Sida", opravdao se vozač Mercedesa kojeg je Watkins tretirao više puta, između ostaloga i nakon nesreće koju je 1999. doživio u Silverstoneu.

Za Schumacherov potez, međutim, nimalo lijepe riječi nije imao bivši njemački vozač Formule 1, a danas komentator RTL-a, Christian Danner.

"To što je napravio Schumacher je sramota. Svi su bili tamo - vozači, šefovi ekipe, čak i premijer Singapura. Nije bilo samo rekordera po broju naslova. Ceremonija je bila najavljena dovoljno rano, to nije nešto što se moglo zaboraviti", poručio je Danner.

Watkins je tokom 26 godina u Formuli 1 spasio živote mnogim vozačima nakon teških nesreća, a uveliko je zaslužan za sigurnosne mjere koje danas vladaju u najvećem automobilističkom takmičenju.