Formula 1
0

Schumacher: Ne otpisujte Ferrari

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Rezultatski najuspješniji vozač Formule 1 svih vremena, Nijemac Michael Schumacher, zvjezdane je trenutke toga sporta ostvario u Ferrarijevom timu u kojem je i danas u funkciji savjetnika momčadi.

Trenutno Ferrarijevoj F1 momčadi ide izuzetno loše. Nisu imali dobar start u sezonu izmijenjenih pravila, štoviše nakon tri odvožene utrke dvojac “propetih konjića” Felipe Massa - Kimi Räikkönen nije osvojio niti jedan bod.

  • Shvaćamo ozbiljnost situacije, ali ne namjeravamo se predati. Ferrari se nikada nije predavao i zbog toga ne bi unaprijed trebalo otpisati momčad. Dobra je stvar u Formuli 1 to što nema vremena za frustraciju, pogled vam uvijek mora biti usmjeren prema nadolazećim situacijama - izjavio je sedmerostruki bivši svjetski prvak.

Ipak, svjestan situacije u kojoj se njegov tim nalazi, Schumacher je priznao da bi uskoro mogao doći trenutak odluke za Ferrari. Dilema je da li pokušati unaprijediti bolid za ovu sezonu ili rano početi pripremati kompetitivni auto za sljedeću i novi pokušaj dolaska do krune u pojedinačnoj i konstruktorskoj borbi.