Formula 1
0

Schumacher najbolji u broju preticanja, Buemi iza njega

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prema statistici, sedmerostruki svjetski prvak, Michael Schumacher (42) u drugoj povratničkoj sezoni u Svjetsko prvenstvo Formule 1 najbolji je vozač po broju preticanja u prvom krugu utrke.

Ta činjenica stavlja legendarnog Nijemca na prvo mjesto bar po jednoj karakteristici, a to je broj pretjecanja u prvom krugu utrke. Prema statistici, Schumacher je u ovoj sezoni odradio 42 preticanja u prvom krugu, što je za 10 bolje od Sebastiena Buemija. Treći na ovoj listi je Japanac Kamui Kobayashi sa 23 preticanja u prvom krugu utrke.

"Schumacher se popravlja", izjavio je Niki Lauda i dodao:

"Ali to nikoga ne zanima jer nemaju konkurentan bolid. Nadam se da će se to promijeniti iduće godine, pa ćemo moći sve gledati ispočetka."

Treba napomenuti, da vozači koji se kvalificiraju imaju jako loše rezultate u ovoj usporedbi, kao Sebastian Vettel. Najmlađi dvostruki svjetski prvak je u svom Red Bull-Renaultu startao sa pole-pozicije 13 puta u 17 ovogodišnjih utrka, a pretekao je samo dva bolida u prvom krugu utrke u cijeloj sezoni.

Michaelov timski kolega, Nico Rosberg, tvrdi da je on bolji vozač od starijeg sunarodnjaka:

"Ako usporedite broj bodova, ja sam bolji, a ako usporedite plasmane u utrkama i tu sam bolji. Nije istina da je Schumacher brži u utrkama. Istina je da je bolji u utrkama nego u kvalifikacijama, ali nije istina da je brži na stazi", izjavio je Nico Rosberg.

Usporedbu Schumacher-Rosberg na svoj način objašnjava veteran Formule 1, Joan Villadelprat, te pri tome naglašava da je potrebno sagledati širu sliku:

"Iduća sezona će biti treća kako je Mercedes, kao tim, u Formuli 1, uložili su jako mnogo novca i mislim da uprava neće trpjeti da se uz tolika ulaganja ne pokazuju rezultati. Vrhunski brend kao što je Mercedesov trebao bi se boriti samo za pobjede, što je zasada nemoguće. Mercedes si ne može dopustiti da se povezuje uz osrednjost", izjavio je Villadelprat.