Fernando Alonso
0

"Schumacher je i dalje bolji od svih"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na svojoj prvoj konferenciji za novinare u 2011. godini španski pilot Ferrarija Fernando Alonso iznenadio je tipujući na svog najopasnijeg rivala u dolazećoj sezoni Formule 1.

"Najviše se bojim Michaela Schumachera. Iako će konkurencija opet biti jaka, on je definitivno najopasniji", izjavio je 28-godišnji Asturijac o 14 godina starijem Nijemcu iz Mercedes GP-a, sedmerostrukom svjetskom F1-prvaku, dodatno pojasnivši:

"Da, bio je tek deveti prošle godine i proživio vrlo tešku sezonu, ali Michael je i dalje istinski šampion. Da svi imamo isti automobil, on bi bio najbolji."

Kad je u pitanju Sebastian Vettel, mladi Nijemac i branitelj naslova u Red Bull Racingu, koji mu je preoteo titulu u posljednjoj utrci sezone, Velikoj nagradi Abu Dhabija, Alonso je također pun poštovanja:

"U novu sezonu Sebastian ulazi s ulogom favorita. Nema dvojbe. Da nije imao problema s bolidom, mogao je prvak postati već 2009. Uspjelo mu je godinu potom. Sada je još iskusniji i zato mislim da će ove godine biti još bolji nego što je bio prošle."