Velika nagrada Evrope
0

Rubensu Barrichellu prvi trening

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilac Rubens Barrichello u Brawn-Mercedesu ostvario je najbolje vrijeme na prvom treningu uoči Velike nagrade Evrope, 11. utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

Nakon nekoliko lošijih utrka, nametnula su se pitanja može li Brawn izdržati do kraja sezone na vodećem mjestu, kako u poretku konstruktora, tako i u poretku vozača, gdje prvo mjesto drži Jenson Button. No, sudeći prema uvodnom treningu u Valenciji, Brawn je ponovno dobar.

Uz prvo mjesto Barrichella, dobar je bio i Button na četvrtom mjestu, a između njih dvojice ugurali su se vozači McLarena. Drugi je bio Finac Heikki Kovalainen, a treći aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton, pobjednik posljednje utrke ove sezone, Velike nagrade Mađarske. Očito se i McLaren, nakon iznimno lošeg ulaska u sezonu, u potpunosti probudio.

To se ne može reći za Ferrari. Kimi Räikkönen je bio tek deseti, dok je Luca Badoer, koji mijenja povrijeđenog Felipea Massu, bio uvjerljivo posljednji, s gotovo tri i pol sekunde zaostatka za Barrichellom. Debitant u Formuli 1, francuski vozač Romain Grosjean, koji je za upravljačem Renaulta zamijenio Nelsinha Piqueta, prvi je trening završio na 17. mjestu.

VN Evrope, rezultati 1. slobodnog treninga:

  1. Rubens Barrichello, Brawn-Mercedes 1:42.460
  2. Heikki Kovalainen, McLaren-Mercedes +0.176
  3. Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes +0.194
  4. Jenson Button, Brawn-Mercedes +0.614
  1. Sebastian Vettel, Red Bull-Renault +0.628
  2. Adrian Sutil, Force India +0.749
  3. Kazuki Nakajima, Williams-Toyota +0.765
  4. Mark Webber, Red Bull-Renault +0.783 ...