Formula 1
0

Rosberg produžio ugovor s Mercedesom

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Uprkos brojnim špekulacijama da bi mogao preći u Ferrari, njemački vozač u Formuli 1 Nico Rosberg (26) produžio je ugovor s Mercedesom do 2015. godine.

Prema informacijama koje donosi Bild, sinu nekadašnjeg svjetskog prvaka Kekea Rosberga to će donijeti 12 miliona eura zarade.

"Sretan sam što sam potpisao novi ugovor. Ako ostvarim prvu pobjedu za upravljačem srebrnih strijela, to će mi biti najljepši trenutak u životu. Zadovoljan sam što ću moći pomoći ekipi na putu do vrha Formule 1. Imam puno povjerenje u tim, siguran sam da će mi osigurati bolid s kojim ću moći pobjeđivati.", rekao je Rosberg.

Nijemac je od 2010. u Mercedesu, zajedno sa sedmerostrukim svjetskim prvakom Michaelom Schumacherom. Prije toga je četiri sezone proveo u Williamsu. Ukupno je u Formuli 1 odradio 106 utrka, ali još uvijek čeka prvu pobjedu. Pet je puta bio na postolju, dvaput u Williamsu i tri puta u aktualnoj ekipi.

"Sretni smo što smo obnovili ugovor s Nicom jer znamo da se radi o vozaču koji je sposoban pobjeđivati i biti svjetski prvak.", istaknuo je šef Mercedesa Ross Brawn.

Uoči pretposljednje utrke tekuće sezone, Rosberg drži sedmo mjesto u poretku SP-a sa 75 bodova, pet više od Schumachera.