Nagrađeni i čuvari, spremačice...
0

Red Bull široke ruke: Vettelu za naslov bonus od tri miliona eura

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Tim Red Bull Renaulta jučer je u Milton Keynesu, mjestu udaljenom sat vremena vožnje sjeverno od Londona, proslavio svoju dvostruku krunu u netom završenoj sezoni Formule 1.

Tačno 657 zaposlenika Red Bulla čekalo je najveću zvijezdu proslave, trostrukog uzastopnog prvaka Sebastiana Vettela koji je stigao oko 14 sati, vidno umoran i sa četverodnevnom bradom, navodi Bild.

Slavili su zaposlenici Red Bulla uz hot-dogove i šampanjac i veselili se premijama koje će sjesti na njihove račune. Naime, svaki član ekipe, bilo mehaničar, spremačica ili noćni čuvar inkasirat će 12.350 eura premije (10.000 funti), što znači da će Red Bull na premije svojih zaposlenika iskeširati 8,114 miliona eura.

"Ako napraviš dobar posao, dobit ćeš bonus. Svi smo mi radili za isti cilj, bez obzira radilo se o mehaničaru ili poštaru. Ljudi iza mehaničara brzo su zaboravljeni, ali oni su odigrali veliku ulogu u našem uspjehu", rekao je Vettel, koji će prema odredbama svog ugovora lično inkasirati tri miliona eura za osvojeni naslov.

Upitan je Vettel i za komentar činjenice da mu jedini konkurent Fernando Alonso nije javno čestitao na naslovu.

"Sigurno je bio isfrustriran i poštujem ga što se borio do kraja i što nije odustajao. On je jedan od najboljih vozača u Formuli 1. Ali svako misli na samog sebe. Mi se također nismo loše borili i drago mi je što smo mi pobijedili, a ne Ferrari."