Formula 1
0

Ralf Schumacher u Stefan GP-u?

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prema pisanju Bilda, mlađi brat Michaela Schumachera, 32-godišnji Ralf, uskoro će početi testirati za tim Stefan GP-a, koja je u vlasništvu srbijanskog tajkuna Zorana Stefanovića.

Stefan nema licencu za takmičenje u Formuli 1 za 2010. godinu. Stefanović joj se, međutim, i dalje nada iako je do prve utrke u Bahreinu svega pet sedmica. Uložili su njegovi odvjetnici žalbu na Evropsku komisiju kojom osporavaju proces izdavanja licenci za tri nove ekipe za ovu sezonu, te njen ishod i dalje iščekuju.

U međuvremenu, Stefan GP se priprema već za ovu sezonu kao da će sigurno nastupiti. Prva testiranja bolida sastavljenog u Kölnu, gdje je Stefanović otkupio sjedište F1 tima Toyote, koja se na kraju prošle sezone povukla iz takmičenja, očekuju se u februaru, a jedan od dvojice vozača (kao prvi se spominje Japanac Kazuki Nakajima, prošle sezone vozač Williamsa), trebao bi biti upravo mlađi Schumacher.

"Na mene je gospodin Stefanović ostavio dojam vrlo ozbiljnog i svrhovitog čovjeka. Shvatio sam iz našeg razgovora da se zanima za mene. Više od toga, međutim, u ovom se trenutku nema za reći", kazao je za Bild Ralf.