Schumacherov portparol
0

"Povratak je malo vjerojatan, ali..."

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon senzacionalnih navoda Daily Telegrapha kako bi sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher dogodine mogao voziti za Mercedes GP, oglasila se i glasnogovornica njemačkog vozača.
  • Michaelov povratak u Formuli 1 je iznimno malo vjerojatan. Ali, u sportu nikad ne možete reći nikad - izjavila je Sabine Kehm.

Ove se godine već spominjao mogući Schumacherov povratak u ekipi Ferrarija nakon teške ozljede Brazilca Felipea Masse, ali ideja je propala nakon što su liječnici 40-godišnjem Nijemcu ustanovili ozljedu vrata koja bi po njega mogla imati dodatne negativne posljedice.

Najtrofejniji vozač uhistoriji Formule 1 umirovio se 2006., a eventualnim dolaskom u Mercedes ponovno bi se našao u istoj ekipi s nekadašnjim šefom Rossom Brawnom s kojim je uspješno surađivao i tokom razdoblja koja je proveo u Benettonu i Ferrariju.

A nekadašnji šef momčadi Jordana, Eddie Jordan, danas komentator BBC-a, uvjeren je kako će se Schumacherov povratak dogoditi. Jordan tvrdi kako bi Schumacher čuvao mjesto sunarodnjaku Sebastianu Vettelu koji još uvijek ima ugovor s Red Bullom, a nakon njegova isteka bi se pridružio Mercedesu.

Istina je i da Schumacher još uvijek ima ugovor s Ferrarijem u kojem radi kao savjetnik, ali Jordan smatra kako bi se lako postigao dogovor jer je svima u interesu povratak uspješnog Nijemca u Formulu 1.