Felipe Massa
0

Posvađao se s bratom odmah nakon kome

Totalsport
Felipe Massa dobro se oporavlja nakon teške nesreće prošle subote na Hungaroringu. U ponedjeljak bi se svjetski doprvak u Formuli 1 trebao vratiti u Brazil, a prije toga se obratio i novinarima, prvi put nakon buđenja iz kome.
  • Znam da sam sretan što sam živ, ali ponovno ću se utrkivati - odlučno je poručio Massa u razgovoru za News of the World.

  • Kada sam se probudio iz kome, nisam uopće znao zašto sam u bolnici. Počeo sam skidati sa sebe sve one cjevčice, a brat Eduardo me pokušavao sprječiti, tako da smo se odmah posvađali - opisao je vozač Ferrarija prva iskustva nakon buđenja iz kome.

Massa je, podsjetimo, zaradio prelom lubanje i povredu lijevog oka, nakon što mu se, tokom kvalifikacijskog treninga za Veliku nagradu Mađarske, usred vožnje u glavu zabila opruga otpala s bolida njegova sunarodnjaka Rubensa Barrichella.

  • Ne sjećam se ničega - priznao je Massa koji je uvjeren da bi pobijedio u Mađarskoj.

  • To je bila moja utrka. Nisam mogao vjerovati kad su mi rekli da je Lewis Hamilton pobijedio, a moj timski kolega Kimi Räikkönen bio drugi.

Massu je u subotu u bolnici posjetio i Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak, koji će ga mijenjati do konačnog oporavka.

  • Pričali smo tri sata i sada mi je puno lakše. Iznenađen sam Felipeovim stanjem budući da se nesreća dogodila prije samo sedam dana - kazao je Schumacher.