Jenson Button
0

"Ovo je za mene posebna pobjeda"

Totalsport
Britanski pilot Brawn Mercedesa Jenson Button (29) je pobjedom na Velikoj nagradi Monaka došao do pete pobjede ove sezone i šeste ukupno u Formuli 1 u svojoj karijeri.

Button je vodio od samog početka do kraja budući da je startao s najbolje startne pozicije, a nakon utrke objasnio je kako mu je ovo jedna od najdražih pobjeda u karijeri.

"Prije ovog vikenda govorio sam da mi Velika nagrada Monaka ne znači ništa više od drugih utrka, ali to je bilo samo zato da smanjim pritisak sa svojih leđa. Pobjediti na ovoj utrci nešto je posebno, drugačije nego na drugim utrkama. Imao sam dosta problema tijekom cijelog vikenda i stoga mi je ova pobjeda još i draža ", rekao je Button.

Iza Britanca plasirao se njegov timski kolega Rubens Barrichello, što je treći put ove sezone u šest odvoženih utrka da su Brawnovi bolidi završili na prve dvije pozicije.

"Ova nam pobjeda puno znači, a osvojena prva dva mjesta sjajan su rezultat. Jedva čekam da se pozdravim s dečkima iz boksa, svi će biti jako emotivni", dodao je vodeći u ukupnom poretku vozača s 51 osvojenim bodom.