Nakon Massine nesreće
0

Nova Schumacherova poboljšana kaciga

Totalsport
Od proizvođača kaciga Schuberta, povratnik u Formulu 1 Michael Schumacher (40) naručio je tri identična modela (veličina 56, tip RF1.7). Svaka od njih stoji 12.000 eura.

Jednako je toliko koštala i Schubertova kaciga koja je spasila život Schumacherovu prethodniku u Ferrariju Felipeu Massi tokom kvalifikacijskog treninga na Hungaroringu, pri kojem se komad opruge s bolida Rubensa Barrichella odbio u glavu nesretnom Brazilcu pri brzini od 280 kilometara na sat.

Ipak, prozirni štit ispred lica nije izdržao taj strašan udarac.

  • Na prijelazu između metalnog dijela kacige i vizira prije je bio plastičan komad. Sada smo prijelaz pojačali titanskim. To je naša reakcija na nesreću koja se dogodila Felipeu Massi. Vozači će sada biti još sigurniji – izjavio je direktor proizvođača Oliver Schimf.

Nakon što ih je dobio, Schumacher je svoje crvene kacige odnio na oslikavanje svom starom suradniku Jensu Munseru (39), poznatijem kao “Picassu za kacige”.

S lijeve je strane na kineskom pismu Schumi dao ugravirati imena kćerkice Gina-Marije i supruge Corinne, a s desne vlastito i sina Micka, također na kineskom. Na vrhu je sedam zvjezdica koje simboliziraju sedam njegovih naslova svjetskog prvaka u Formuli 1, a na pozadini - kineski zmaj.

  • Kad sam prvi put došao u Kinu, u jednom su me lokalnom dnevniku predstavili kao zmaja, otisnuvši ga kao simbol Michaela Schumachera - objasio je Nijemac svoju fascinaciju dijelom kineske kulture.