Formula 1
0

Nico Rosberg: Želim produžiti ugovor do 2013.!

Totalsport
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Nijemac za volanom Mercedesa u Svjetskom prvenstvu Formule 1, Nico Rosberg, objavio je kako želi produžiti ugovor sa svojom aktuelnom ekipom.

Rosberg, koji je u dosada u ovoj sezoni osvojio 67 bodova i nalazi se na sedmom mjestu ukupnog poretka, ima važeći ugovor koji istječe na kraju 2012. godine. Ali, već je počeo pregovore o produženju postojećeg ugovora na 2013. godinu, kada bi bivši vozač Williamsa mogao postati zanimljiv i ostalim ekipama za popunjavanje upražnjenih mjesta.

"Da, jesu", odgovorio je Nico na pitanje da li su pregovori s Mercedesom u toku.

"Također smo razgovarali i o dugoročnom ugovoru. U timu se osjećam jako dobro. Postoji jako dobar projekt, ali ne želim iznositi više detalja o tome", dodao je zagonetni Rosberg.

Također je potvrdio da je ekipa Mercedesa počela testirati dijelove koji se razvijaju za iduću sezonu, te da se nadaju da će se boriti za sam vrh poretka nakon ovogodišnje teške sezone.

"Većinu novih dijelova smo iskušali na našem bolidu, neke dijelove smo već ugradili na sadašnji bolid, a nadamo se da će nam to pomoći u idućoj sezoni", završio je Rosberg.