VN Mađarske
0

Nesreća Masse (video), Alonso starta prvi

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Španjolski pilot Renaulta Fernando Alonso startat će s najbolje startne pozicije u sutrašnjoj desetoj ovosezonskoj utrci Formule 1, Velikoj nagradi Mađarske na stazi u Hungaroringu.

Alonso je do svog 18. pole positiona došao u posljednjem krugu, te tako došao do najboljeg startrnog mjesta po prvi put nakon 2007. godine i Velike nagrade Italije.

Sam kvalifikacijski trening zasjenila je nesreća brazilskog pilota Ferrarija Felipea Masse koji je u drugoj rundi kvalifikacija izletio sa staze i udario u zaštitnu ogradu. Na usporenim snimkama moglo se vidjeti kako je razlog Massinog izlijetanja zasad nepoznati metalni predmet koji ga je pogodio u glavu, nakon čega je Massa samo u ravnoj crti produžio prema ogradi uz tek male pokušaje kočenja.

Massina nesreća uzrokovala je polusatni prekid treninga, a brazilskom je pilotu odmah ukazana pomoć, te je potom prevezen u obližnju bolnicu. Inspektori utrke na Hungaroringu nakon nesreće su dugo pregledavali stazu u potrazi za predmetom koji je udario Massu u glavu, a sumnja se da je to bio dio sa stražnjeg dijela bolida Rubensa Barrichella koji je ranije otpao.

S druge pozicije u nedjeljnoj će utrci startati dva Red Bullova vozača Sebastian Vettel i Mark Webber, dok će aktualni prvak Lewis Hamilton, koji je dominirao na svim slobodnim treninzima i tako pokazao da je McLarenov bolid s novom aerodinamikom jako kompetitivan, startati s četvrte pozicije.

Dodajmo da je sam kraj treninga bio također kaotičan budući da je cijeli kompjuterski sustav pao, tako da službeni rezultati nisu bili poznati u prvi mah. Tako su se događale komične situacije da su se vozači međusobno ispitivali koja su vremena ostvarili, budući nisu odmah znali s koje će pozicije sutra startati.

VN Mađarske, rezultati službenog treninga:

  1. Alonso, Renault, 1:21.569

  2. Vettel, Red Bull-Renault, 1:21.607

  3. Webber, Red Bull-Renault, 1:21.741

  4. Hamilton, McLaren-Mercedes, 1:21.839

  5. Rosberg, Williams-Toyota, 1:21.890

  1. Kovalainen, McLaren-Mercedes, 1:22.095

  2. Räikkönen, Ferrari, 1:22.468

  3. Button, Brawn-Mercedes, 1:22.511

  4. Nakajima, Williams-Toyota, 1:22.835

  5. Massa, Ferrari, -