Michael Schumacher
0

"Ne obazirem se na kritike"

Totalsport
Michael Schumacher (Foto: Reuters)
Michael Schumacher (Foto: Reuters)
Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 kroz historiju, prošle se sezone vratio na stazu, ali ni izbliza nije ostvarivao rezultate kakvima je razmazio svoje navijače u nekadašnjim godinama.

Godinu je Schumacher u bolidu Mercedes GP-a završio na devetom mjestu ukupnog redoslijeda. I dok je uistinu bilo pretenciozno očekivati da se može ubaciti u borbu za naslov prvaka s Vettelom, Alonsom i ostalima, jedan dio odgovora u kakvoj je formi ipak leži u činjenici da je ostvario dvostruko manje bodova od timskog kolege i sunarodnjaka Nice Rosberga.

Mnogi su kritikovali njegovu povratničku godinu, kao i općenito odluku da opet nastupa u Svjetskom prvenstvu Formule 1. No, Schumacher je u razgovoru za CNN još jednom izjavio da ga previše ne zamaraju takvi stavovi.

"Stvarno se ne pokušavam obazirati na sve te kritike. Ja znam da sam donio dobru odluku, jer samo ja znam kako se osjećam. Uživam u svakom nastupu, a to sam tražio od ove godine koja je završila", krenuo je s pričom Michael Schumacher.

"Ako govorimo iz perspektive osvajanja naslova naravno da ne mogu biti zadovoljan konačnim devetim mjestom. No, stvarno je upitno ko je mogao postaviti tako visoki cilj. Nemamo baš mnogo ispunjenih uvjeta za upuštanje u takvu borbu. No, ponavljam, adrenalin sam opet osjetio, a to sam tražio. Iduća godina, koju ću na štetu svih mojih kritičara opet voziti, će biti bolja. To već sada mogu najaviti. Pauza koju sam imao je stvarno duga i morala je ostaviti traga na meni. Nemoguće je vratiti se i odmah pobjeđivati", rekao je harizmatični Nijemac.