Formula 1
0

Najbolja startna pozicija za Jensona Buttona

Totalsport
Novooformljena ekipa u Formuli 1, Brawn GP čije bolide pokreću Mercedesovi motori, zabljesnula je na kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije.

Jenson Button i Rubens Barrichello ostvarili su najbolje startne pozicije za prvu utrku sezone, ostavivši razvikanije momčadi i vozače daleko iza sebe. Ovo je prvi put u posljednjih 38 utrka da u prvom startnom redu neće biti barem jednog od Ferrarijevih ili Mercedesovih bolida.

  • Posljednjih pet ili šest mjeseci bili su iznimno teški. U tom smo periodu prošli put od toga da nismo imali mjesto u takmičenju do ostvarivanja pole positiona, a to je uistinu nevjerojatno postignuće. Mislim da smo to nakon svih patnji i zaslužili - kazao je Button, slaveći svoj četvrti pole position, ujedno i prvi nakon 2006. godine i VN Australije.

Niti najiskusniji vozač u takmičenju, 37-godišnji Brazilac Rubens Barrichello, nije se trudio sakriti oduševljenje ostvarenim.

  • Svi koji su dotakli ovaj bolid imaju velike zasluge u ovom uspjehu - razdragano je rekao Barrichello koji u prvom startnom redu nije bio od Velike nagrade Brazila 2004. godine.

Manje razloga za zadovoljstvo od Brawnovog dvojca ima branitelj naslova McLarenov Lewis Hamilton kojeg su problemi s mjenjačkom kutijom koštali slabog prolaznog vremena i 15. pozicije pred utrku.

  • Jednostavno nisam mogao voziti. Vidjet ćemo što se dogodilo, a ja se radujem napadačkoj utrci. Zabavljat ćemo se probijanjem od 15. mjesta - kazao je aktualni svjetski F1 prvak.