Formula 1
0

Na otvorenju staze u Indiji umjesto spektakla neredi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Planirani koncert Metallice na otvorenju staze Formule 1 u Indiji obilježili su neredi, otkazivanje koncerta i hapšenja. Još jedan primjer haosa koji je vladao ovog vikenda na VN Indije.

Uhapšeno je četvero organizatora koncerta Metallice koji se trebao održati u subotu prije nedjeljne utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 na stazi u blizini New Delhija. Uhapšeni su zbog optužbe za prijevaru jer je ovaj događaj prvo odgođen pa i otkazan, tobože zbog tehničkih problema.

Organizatori su otkazali koncert jer nisu mogli osigurati sigurnosne mjere prema zakonu. Okupljeno mnoštvo već se skupilo uokolo staze u Greater Noidi kada im je saopšteno da od najavljenog koncerta neće biti ništa. Tada je došlo do nemira i gomila nezadovoljnih je nasilno ušla na prostor održavanja koncerta te uništavala opremu.

Metallica je za koncert u Indiji dopremila 30 tona opreme, a u organizaciju je bilo uključeno 350 ljudi na podizanju pozornice i postavljanju opreme.

"Koncert Metallice pokazao se kao još jedan primjer haosa i loše organizacije događanja u Indiji", napisao je očevidac za indijsku verziju Wall Street Journala.

"Vrata za ulaz na prostor održavanja koncerta trebala su biti otvorena u 15 sati kako je bilo naznačeno na ulaznicama. Ja sam bio tamo od oko 16 do 18 sati do kada još uvijek ulaz nije bio otvoren. Hiljade obožavatelja počelo je vikati te je nestrpljenje doseglo vrhunac i počelo je probijanje ograde te penjanje nezadovoljnika na krovove automobila", izjavio je očevidac.