Ugovor vrijedan 75,6 miliona eura
0

Mercedes se uključio u bitku za Lewisa Hamiltona

Totalsport
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
Britanski vozač F1 tima McLaren Lewis Hamilton mogao bi od sljedeće sezone voziti za Mercedes i potpisati trogodišnji ugovor koji bi mu donosio 60 miliona funti (75,6 miliona eura), piše Daily Mail.

Odlučni su, navodno, u njemačkoj ekipi dovesti Hamiltona, a prema navodima engleskog lista potencijalni transfer ne zavisi o penzionisanju Michaela Schumachera. Naime, iako je posve neizvjesno hoće li sedmerostruki svjetski prvak i sljedeće sezone voziti Mercedesov bolid ili će se po drugi put povući u penziju, Britanac bi mogao zamijeniti i svog nekadašnjeg timskog kolegu iz kartinga Nicu Rosberga.

Uprkos interesu Mercedesa Hamilton ostaje u pregovorima s McLarenom oko produženja ugovora iako su se u timu iz Wokinga nadali da će sve biti zaključeno još do kraja augusta. U svakom slučaju interes Mercedesa daje Hamiltonu dobru podlogu za pregovore i otvara mu mogućnost za puno veću zaradu od 15 miliona funti (18,9 miliona eura) koliko trenutno godišnje inkasira u McLarenu.

Priče o potencijalnom prelazu Hamiltona u Mercedes zakuhao je i bivši F1 timski šef, a današnji stručni analitičar BBC-a Eddie Jordan koji je rekao:

"Vjerujem da su Hamilton i Mercedes već dogovorili lične uslove."

Ubrzo je reagovala i Hamiltonova menadžerska firma XIX Entertainment koja je demantovala glasine:

"Kao što su sve strane već ranije naglasile, u naprednoj smo fazi pregovora s McLarenom oko novog ugovora."