Formula 1
0

Mercedes GP traži stotinu novih zaposlenika

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Već 29 utrka u Mercedes GP-u čekaju prvu pobjedu svojih vozača, Michaela Schumachera i Nice Rosberga, u Svjetskom prvenstvu Formule 1. Ove sezone Nijemci nisu nijednom izborili postolje.

Nakon završenog prvog dijela sezone i desete utrke odvožene prošle nedjelje na Nurburgringu, očito je da je ekipa koju vode Norbert Haug i Ross Brawn doživjela novi rezultatski debakl. Premda je prvi čovjek Daimlera Dieter Zetsche pokušao stres-efektom pokrenuti stvari, to je nemoguće učiniti.

"Potencijal našeg bolida ove smo sezone iscrpili do krajnosti", rekao je Ross Brawn napomenuvši da se već sad treba okrenuti pripremama za 2012. godinu.

Debakl je također doživjela i filozofija štedljivosti koju su pokušali provesti u ekipi sa sjedištem u engleskom Brackleyju. Pokušali su u Mercedesu biti konkurentni s najmanje (450) zaposlenika od svih ponajboljih F1-timova. Red Bull ima, 525 zaposlenika, a McLaren i Ferrari po 550.

To će se sada promijeniti. Štedljiva koncepcija će biti zamijenjena novim valom investiranja u radnu snagu, te će Mercedes osoblje povećati za stotinjak radnika.

Već u ovom trenutku na internetskim stranicama ekipe moguće je pronaći ponude za 39 radnih mjesta, koje će određene radne sektore pojačati čak dva do tri puta: traže se tako softverski inžinjeri, dizajneri, specijalisti za aerodinamiku, graditelji prototipova, pa čak i lakireri.