Formula 1
9

Mehaničari McLarena postavili svjetski rekord u zamjeni guma

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Mehaničari McLarena na utrci Formule 1 za Veliku nagradu Njemačke, koja je u nedjelju vožena u Hockenheimu, postavili su novi svjetski rekord u zamjeni guma.

Mehaničari McLarena su na pit stopu za 2,31 sekundu zamenili su sva četiri pneumatika na bolidu Britanca Jensona Buttona.

Sportski direktor ekipe Sam Michael istakao je nakon ovakvog ostvarenja da su očajni dolasci u boks sada i definitivno prošlost.

"I dalje imamo probleme, kao i svi drugi timovi, ali se popravljamo. I to prilično. Momci su svjesni da ako obave svoj posao za 3,1 sekundu, osjećaj je kao da su odradili to izuzetno sporo, iako toliko uspjevaju da ostvare i mnoge druge ekipe. Zato je cilj bio da se spusti taj rezultat za sedam ili osam desetinki", istakao je Michael, koji može da bude ponosan na mehaničare McLarena i novi svjetski rekord.

Button je kroz cilj prošao kao treći, ali je kasnije ocjenjeno da ga je aktuelni šampion Sebastian Vettel nepravilno pretekao u 66. krugu, zbog čega je kažnjen, pa se Britanac popeo na drugo, a Nijemac pao na peto mjesto.