Formula 1
0

McLaren se nada Sebastianu Vettelu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Michael Schumacher nikad nije vozio Formulu 1 za neku njemačku momčad. Nijemci žive u paničnom strahu da će se isto ponoviti i sa Sebastianom Vettelom.

Bild je tu vrstu 'zabrinutosti' prenio u vidu pitanja njemačkim bossovima BMW-a (Mario Theissen) i McLaren-Mercedesa (Norbert Haug).

U BMW-u 21-godišnjaka na nekin način smatraju 'svojim', dok mu se u McLarenu, barem što se njemačkog dijela momčadi tiče, nadaju.

  • Da se Sebastian ne bavi Formulom 1, bio bi vozač BMW-a. Koliko znam, privatno vozi uglavnom naše automobile, u ovom trenutku M5. Time je on naš najbolji promotor - rekao je šef BMW Saubera Mario Theissen.

Svoju je debitantsku utrku u Formuli 1 Vettel odradio baš u BMW-u, gdje je 2006. godine radio kao testni vozač. Bio je, međutim, samo posuđen iz Red Bulla, momčadi koja je u njega ulagala dugi niz godina, te ga tada odlučila povući u natjecateljski dio momčadi za Formulu 1.

  • U Red Bullu su puno uložili u Sebastiana i to im se sada vraća. Mi smo pretprošle godine bili zainteresirani za njega, ali je već imao potpisan ugovor - izjavio je sportski šef Mercedesa Norbert Haug dodavši:

  • Ugovor mu s Red Bullom ističe 2010. godine. Vidjet ćemo tada što će biti. On je u svakom slučaju svjetska klasa i možda će jednoga dana voziti kod nas u McLarenu.