Formula 1
0

McLaren priprema Buttonu novi ugovor

Totalsport
U McLarenu su brzo reagirali na nagađanja da je Ferrari zainteresiran za njihovog vozača Jensona Buttona i da ga želi pridružiti Špancu Fernandu Aonsu.

Prema pisanju Autosporta, čelnici McLarena će u sljedećih nekoliko sedmica ponuditi novi, znatno poboljšani ugovor svjetskom prvaku iz 2009. godine i na taj ga način dugoročno vezati za svoju ekipu. Buttona s McLarenom veže ugovor još samo ovu godinu, uz opciju nastavka suradnje na još jednu sezonu, s time da tu opciju može aktivirati tim. Drugim riječima, ukoliko bi Ferrari na kraju ove sezone poželio dovesti 31-godišnjeg Britanca u svoje redove, čelnici McLarena bi imali pravo upaliti crveno svjetlo.

I dok se sve izvjesnijim čini da će Button, pobjednik posljednje utrke u Formuli 1, Velike nagrade Kanade, ostati u McLarenu i nakon 2012. godine, budućnost Lewisa Hamiltona pod sve je većim upitnikom.

Svjetski prvak iz 2008. je nezadovoljan jer se ni ove godine ne može boriti za naslov s Red Bullom, tačnije Sebastianom Vettelom, i više nije siguran da želi produžiti ugovor sa sadašnjom ekipom. Štoviše, u Montrealu je viđen u razgovoru sa šefom Red Bulla Christianom Hornerom i nije isključeno, tvrdi Autosport, da bi mogao potražiti sreću izvan McLarena, posebno ako mu britanski tim ne bude mogao garantirari borbu za naslov.