Formula 1
0

Massa zaradio prijelom lubanje, ide na operaciju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
“Nakon potpunoga liječničkog pregleda ispostavilo se da je Felipe Massa pretrpio oštećenje kosti lubanje i potres mozga, uz težu posjekotinu”, objavili su iz Ferrarija.

"Takvo stanje nužnom čini operaciju na licu mjesta. Nakon nje, Felipe će biti zadržan na promatranju”, dodaje se u priopćenju talijanske F1 momčadi o njihovu prvom vozaču i svjetskom doprvaku iz prošle sezone, 28-godišnjem Brazilcu Felipeu Massi.

Massa je stradao pri kraju druge runde kvalifikacijskog treninga za VN Mađarske na Hungaroringu u subotu. Na glavu mu je doletio odlomljeni komad s bolida Rubensa Barrichella, brazilskog vozača BrawnGP-a. Leteći je objekt rasjekao Massinu kacigu, te je Brazilca ranio iznad lijevog oka, koje, srećom, nije oštećeno.

Nakon udarca ošamućeni je vozač izgubio kontrolu nad bolidom sletjevši okomito na barijeru od guma.

Helikopterom je Massa prebačen do budimpeštanske bolnice nakon što je primarno zbrinut unutar liječničkog centra samoga hungarorinškog kompleksa.

Ovaj incident, koji se dogodio samo šest dana nakon tragične smrti 19-godišnjega britanskog vozača u Formuli 2 Johna Surteesa, nagnao je vozače da se počnu brinuti više za vlastitu sigurnost.

Surtees je smrtno stradao od kotača izletjelog bolida koji mu je pao na glavu dok je prolazio stazom iza njega. Krhotine bolida očito postaju sve veća opasnost za vozače u ionako optimalno otvorenim, aerodinamičnim bolidima.