Formula 1
0

Massa u Muggelu vozio Formulu 1!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prvi put nakon umalo tragične nesreće na službenom treningu VN Mađarske na Hungaroringu 25. jula brazilski pilot Ferrarija Felipe Massa (28) sjeo je za volan F1-bolida.

Dogodilo se to u utorak u Mugellu, i to u automobilu iz 2007. godine, u kojem je osvojio svjetski naslov u konkurenciji konstruktora, i u kojem je svjetski prvak te godine postao njegov timski kolega Kimi Räikkönen.

Massa je u petak odvozio 30-ak krugova sa svrhom da vrati osjećaj na stazi. Koristio je rabljene gume, obzirom da, prema pravilima natjecanja, službeni treninzi zasad nisu dopušteni. Ovaj se Massin gleda kao ekshibicijski. Iz istog razloga nije mogao koristiti bolid novijeg datuma.

  • Zadovoljan sam što sam mogao i ovako trenirati. Uvijek je ugoda voziti se Ferrarijem po pisti u Mugellu. Sve je prošlo dobro - rekao je Brazilac, koji će u Mugellu krugove nizati i sutra (srijeda).

Dosad je, nakon oporavka od stravične nesreće u Budimpešti, koju je prouzrokovao odlomljeni komad opruge s bolida Rubensa Barrichella (Brawn GP) pogodivši Massu u kacigu pri velikoj brzini, Brazilac nastupio samo u nekolicini revijalnih kartinških utrka.