Formula 1
0

Massa se prvi put utrkivao nakon nesreće

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Brazilski pilot talijanske F1-momčadi Ferrarija, Felipe Massa (28), zauzeo je treće mjesto u karting-utrci, prvom natjecanju nakon teške i po život opasne nesreće koju je proživio 25. jula u Budimpešti.

Dogodilo se to u brazilskom Florianopolisu, u karting-utrci koju tradicionalno, već petu godinu zaredom, organizira u domovini u dobrotvorne svrhe. Nastupilo je 25 vozača.

Utrku International Challenge of the Starts, u kojoj sudjeluju poznati natjecatelji iz autosporta, Massa je završio na trećem mjestu, nakon što je u utrku startao 11. po redu.

  • Sjajan je osjećaj ponovno se utrkivati. Osjećam se sto posto spreman i jedva čekam nastupiti ponovno. Volio bih da sam pobijedio, ali i treće mjesto je ravno pobjedi s obzirom da sam startao kasno - rekao je Brazilac nakon svoje prve utrke u četirima posljednjim mjesecima.

Pobjednik revijalnog natjecanja, koje traje 30 minuta na stazi koju je dizajnirao baš Massa, bio je 40-godišnji Nijemac Michael Schumacher, nekad Massin timski kolega iz Ferrarija. On je u utrku startao šesti po redu. Držao je treće mjesto dok se nisu, pred sam kraj, sudarili dvojica vodećih: Vitor Meira i Vitantonio Liuzzi. Nijemac ih je lagano zaobišao.

Schumacher je, inače, odvozio i najbrži krug utrke.

Najvećim je dijelom utrke vodio Nelsinho Piquet, Brazilac koji je odigrao veliku ulogu u skandalu oko Renaultove namještene utrke u Singapuru 2008. godine. Startao je inače s pole-positiona. Pao je na deveto mjesto jer mu se pokvario motor.

Rubens Barrichello, novi F1-pilot Williamsa, završio je utrku pred domaćom publikom na šestom mjestu.