Formula 1
0

Massa: Nemam šta reći Hamiltonu

Totalsport
Massa (Foto: Reuters)
Massa (Foto: Reuters)
Brazilac je frustriran što mu se Lewis Hamilton nije izvinuo zbog sudara u 12. krugu utrke u Singapuru prošlog vikenda ali kaže da nema namjeru raspravljati o tome s vozačem McLaren-Mercedesa ovog vikenda u Japanu.

Tenzije između Masse i Hamiltona porasle su nakon utrke u Singapuru, pogotovo nakon Massinog dobacivanja tokom Lewisovog intervjua i kasnije izjave kako Britanac u utrkama ne koristi mozak i vozi vrlo opasno.

Ferrarijev vozač kaže da bi se on na Hamiltonovom mjestu ispričao i da je na Britancu ostalo da dođe popričati s njim kako bi rasčistili situaciju.

"Pokušao sam razgovarati s njim ali on nije želio razgovarati samnom. To je razlog mog razočarenja i frustracije. Da sam ja bio na njegovom mjestu ja bih se došao izvinuti", izjavio je Massa.

"Želio sam razgovarati s njim nasamo, bez medija, ali kad sam ugledao da daje intervju učinio sam to što sam učinio jer sam očekivao malo drugačiju reakciju" nastavlja Brazilac.

"Ja u tom sudaru nisam napravio ništa osim što mi je probušena guma pa stoga nemam s njim o čemu razgovarati. Ako on dođe do mene i želi razgovarati, u redu, ako pak ne dođe, isto tako je sve u redu", kazao je Massa, te dodao da nema o čemu razgovarati s predsjednikom Svjetske automobilističke organizacije (FIA) za utrke Charlijem Whitningom jer se nada da će kazna prolaska kroz boksove u prošloj utrci "pripitomiti" Hamiltona.

"FIA je rekla svoje, ako uzrokuješ nezgodu ili ako se na stazi ne ponašaš kako treba dobiješ kaznu prolaska kroz boksove, a Hamilton ju je dobio. Da budem pošten, vrijeme je da Lewis shvati neke stvari".

"Massa se osvrnuo i na napise u medijima oko razgovora putem radio veze sa svojim trkaćim inženjerom Robom Smedleyem u kojoj dobiva upute da "uništi Hamiltonu utrku"

"Rob mi je davao usmjerenje kako da vozim u utrci a nikako nije mislio da ikome uništim utrku. Čak da mi to i narede iz boksa ja to nikada ne bih napravio. Ako bi slušali sve radio veze na stazi čuli bi svakojake stvari. Čak mi je bilo smiješno kad sam vidio kolika se prašina digla oko te rečenice".