Formula 1
0

Massa: Alonso je moj prijatelj, ali od sada vozim za sebe, a ne za njega

Totalsport
Felipe Massa (Foto: AFP)
Felipe Massa (Foto: AFP)
Brazilac Felipe Massa priznao je kako je uživao uz Španca Fernanda Alonsa u timu Ferrarija u protekle četiri godine, ali je najavio da do kraja ove sezone više ne kani igrati sporednu ulogu.

Massa je član talijanske ekipe od 2006. godine. U Ferrariju je ostvario 11 pobjeda na utrkama Svjetskog prvenstva Formule 1, a najuspješniji je bio 2008. godine, kada je upisao šest pobjeda i osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku.

No, u zadnje vrijeme u Ferrariju očito nisu bili toliko zadovoljni njegovom ulogom u timu, pa su nedavno objavili kako će se Fernandu Alonsu od iduće sezone pridružiti povratnik u tu ekipu, Finac Kimi Räikkönen, trenutno član Lotusa, nakon dogovorene dvogodišnje saradnje. Räikkönen (33) je već vozio za Ferrarijevu ekipu, od 2007. do 2009. godine, te je u prvoj sezoni osvojio svoj jedini dosadašnji naslov svjetskog prvaka.

Massa će svoju sreću morati potražiti u nekoj drugoj ekipi. Najavio je da će se do kraja ove sezone usredotočiti samo na sebe.

"Fernando Alonso je i dalje moj prijatelj. Mi imamo lijepi odnos, siguran sam da i on mene vidi kao prijatelja, kao što ja vidim njega. No, od sada se neću utrkivati za Alonsa. Već od petka u Singapuru ću raditi samo za sebe. Napadat ću sve vrijeme, svaki krug. Stiglo je vrijeme da razmišljam samo o sebi", poručio je Massa, te rekao pokoju riječ i o svom nasljedniku u Ferrariju, ali i bivšem timskom kolegi.

"Kimi Räikkönen i ja smo također dobri prijatelji, čak i bolji nego smo bili kao timske kolege".

Ponudio je i svoje viđenje budućeg partnerstva Alonsa i Räikkönena.

"Znam obojicu na stazi i izvan nje. Odlični su vozači, ali bojim se njihovih neslaganja unutar iste ekipe. Rekao sam šefovima u timu neka dišu dok mogu, jer će od sljedeće sezone teško disati!", rekao je Massa.