Borio se za mjesto
0

Mark Webber priznao da se oglušio na naredbe iz boksa

Totalsport
Mark Webber (Foto: Reuters)
Mark Webber (Foto: Reuters)
Australski pilot Red Bull Renaulta Mark Webber otvoreno je priznao ignorisanje naredbi svoje ekipe nakon devete ovosezonske utrke SP-a Formule 1, Velike nagrade Velike Britanije.

U završnici utrke na Silverstoneu Webber je pokušao napasti i prestići ekipnog kolegu Sebastiana Vettela iako su mu iz boksa izričito rekli da to ne radi.

"Nije mi to bilo u redu. To je moj odgovor. Da je Alonso kojim slučajem odustao u posljednjem krugu, mi bismo se borili za pobjedu. Naravno da sam ignorisao ekipu jer sam se borio za mjesto. Seb (Vettel) je davao sve od sebe i ja sam davao sve od sebe. Nije mi bila namjera sudariti se ni sa kim. Samo sam htio prestići čovjeka ispred sebe", rekao je Webber, koji je na kraju završio treći, iza Fernanda Alonsa i Vettela.

Šef Red Bull Renaulta Christian Horner bio je iznenađen ovakvom Webberovom reakcijom.

"Na kraju dana najvažnija je ekipa i nijedan individualac nije važniji. Mogu razumjeti Markove frustracije time, ali da je bila i obrnuta situacija, bila bi posve jednaka odluka iz boksa. Nema smisla rizikovati oba bolida. Vidjeli smo u posljednjem zavoju što se dogodilo Massi i Hamiltonu (kontakt bolida, op.a.) i zato nije imalo smisla dopustiti borbu. Mark je očito našu uputu odbio prihvatiti i to je nešto o čemu moramo razgovarati nasamo", komentirao je Horner.