Formula 1
0

Mark Webber ide na operaciju uoči VN Njemačke

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vozač F1 tima Red Bulla, Australac Mark Webber (32), slomio je nogu krajem novembra prošle godine u saobraćajnoj nesreći tokom humanitarne utrke “Iskonski izazov Tasmanije”.

Stradao je tokom humanitarne biciklističke priredbe, koju je sam organizirao, a nakon što je na njega naletio vozač za volanom Nissanova terenca X-Traila.

Jedno od dva mjesta na kojima je došlo do preloma je i tibija, tačnije kost potkoljenice, te su mu operativnim zahvatom ugrađeni vijci kako bi zarašćivanje bilo uspješno.

  • Morat ću operativno ukloniti dva vijka na dnu tibije desne noge. Kost se dovoljno oporavila da bi vijci mogli biti izvađeni i to je sjajna vijest. Neće to biti nikakva velika operacija, tek ću dobiti lokalnu anesteziju – objasnio je Webber, koji uprkos lomu noge nije propustio niti jednu ovosezonsku utrku.

Webber je prošle nedjelje na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu osvojio drugo mjesto iza timskog kolege Sebastiana Vettela, a uoči devete ovosezonske utrke Formule 1, VN Njemačke na stazi u Nürburgringu, Australac se nalazi na četvrtom mjestu u ukupnom poretku vozača s 35.5 osvojenih bodova.