Formula 1
7

Lauda: Neko odozgo pomaže Schumacheru

Totalsport
Niki Lauda
Niki Lauda
Niki Lauda, bivši svjetski prvak u Formuli 1, vjeruje da neko "odozgo" pomaže Michaelu Schumacheru u borbi za život nakon teške povrede glave za vrijeme skijanja u Francuskoj.

Lauda je 1976. godine bio vrlo blizu smrti kada se njegov Ferrarijev bolid, za vrijeme Velike nagrade Njemačke (Nürburgring), zapalio. Lauda je zamalo preminuo zbog udisanja vrućih toksičnih plinova, ali i opekotina koje je zadobio po većem dijelu tijela. Međutim, šest sedmica nakon nesreće Lauda je ponovno bio za volanom bolida na VN Italije.

"Ja sam sebi mogao pomoći u borbi za život. Michael u ovom trenutku ne može ništa. Vjerujem da mu neko odozgo pomaže. Bog ponekad donosi odluke koje ne možemo razumjeti i ovo je jedna od njih. Osobno si ne mogu pojasniti kako je moguće da Michael nije doživio nijednu ozbiljniju nesreću kao vozač, već se u životnoj opasnosti nalazi zbog skijanja", rekao je Lauda u razgovoru za njemački dnevni list Die Zeit.

"Molim se za njegovo ozdravljenje. Molite i vi", rekao je za kraj trostruki svjetski prvak.

Schumacher se, podsjetimo, već tri dana nalazi u francuskoj bolnici u Grenobleu, gdje je dosada operisan u dva navrata kako bi se uklonio hematom na mozgu, nastao uslijed udarca o kamen.