Formula 1
0

Kraj sezone za Lewisa Hamiltona?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Međunarodna automobilistička organizacija (FIA) oduzela je bodove aktualnom F1 prvaku Lewisu Hamiltonu s ovogodišnje prve utrke sezone, VN Australije, ali to nije sve, Britancu prijeti i moguće izbacivanje iz natjecanja.

Hamilton je, podsjetimo, na VN Australije prvotno završio na četvrtom mjestu, ali je kasnije promoviran na treće mjesto na uštrb Toyotinog vozača Jarna Trullija koji ga je prestigao za vrijeme boravka Safety cara (sigurnosnog automobila) na stazi.

Sada je FIA nakon detaljnog proučavanja slučaja zaključila da je Hamilton toliko usporio za vrijeme sigurnosnoga automobila na stazi da Jarno Trulli nije mogao ništa drugo nego ga prestići. FIA je uz to zaključila da je “Hamiltonov prevarantski pokušaj kojim je namjerno pokušao zavarati suce” protivan Međunarodnom sportskom kodeksu, te mu stoga prijeti kazna koja seže od zabrane nastupa na pojedinim utrkama, do potpunog isključenja iz ovogodišnjeg prvenstva Formule 1.

FIA je ovakva zaključke donijela nakon pregledavanja transkripata razgovora između McLarenova boksa i Hamiltona tokom utrke na stazi Albert Park vožene prošle nedjelje.