Formula 1
0

Hamilton: Trudimo se, ali nemojte previše očekivati

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Aktuelni svjetski prvak u Formuli 1, 24-godišnji vozač McLaren-Mercedesa Lewis Hamilton, pokušao je objasniti razloge totalnog podbačaja na prvim slobodnim treninzima u Melbourneu.

Nakon prvog izlaska na stazu Britanac je odvozio tek 16. vrijeme među 20 prisutnih natjecatelja. U drugom je bio još gori: završio je na 18. mjestu. Samo su debitant Sebastien Buemi (Toro Rosso) i Renaultov Nelson Piquet jr. bili lošiji.

Hamiltonov je McLaren bio brz na ravnim dijelovima staze, ali je dramatično gubio brzinu u zavojima.

'Generalno gledano, dobar je to automobil. Ono što mu nedostaje jest stabilnost na stazi: ne samo na jednom, već na svim dijelovima. Jednostavno, ne možemo u uglove ulaziti brzo koliko bismo željeli', izjavio je Hamilton nastavivši:

'Razmak između nas i drugih ovdje se pokazao velikim koliko i na testiranjima u Barceloni. Nažalost, nismo u situaciji u kakvoj želimo biti, no poručujem svima da se žestoko trudimo, najviše što možemo. Imat ćemo teško prvenstvo pred nama. Ako je iko sposoban izvući se iz ovakve loše početne situacije, onda je to McLaren. Moramo ostati pozitivni i nastaviti naporno raditi.'

Na pitanje kako će se naviknuti na teške okolnosti po prvi put u karijeri, s obzirom da je u protekle dvije godine imao besprijekoran bolid, Hamilton je kazao:

'Imam pregršt autsajderskog iskustva iz ranijih dana karijere, kada sam se natjecao u drugim utrkama, tako da ovo nije sasvim nova situacija za mene.'