Daily Mail
0

Hamilton razmatra prelazak u Lotus

Totalsport
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
Lewis Hamilton (Foto: Arhiv/AFP)
Ono što je na početku izgledala kao obećavajuća sezona, u McLarenu se pretvorilo o posvemašnji očaj. Postali su Lewis Hamilton i Jenson Button sasvim nekonkurentni u nastavku Svjetskog prvenstva Formule 1.

Razočaranje je vrhhunac doseglo na nedjeljnoj McLarenovoj domaćoj utrci, Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu, u kojoj je Hamilton završio na osmom, a Button na desetom mjestu.

Otvoreno je zbog toga Hamilton, svjetski prvak iz 2008. godine, pozvao vodstvo ekipe na redizajn bolida.

Daily Mail je, osim toga, u izdanju od utorka izašao s ekskluzivnom informacijom: nezadovoljan stagnacijom u ekipi Hamilton je počeo razmatrati napuštanje McLarena i prelazak u Lotus, ekipu koja ove sezone izgleda približno jako kao 2005. i 2006. godine, kada je Fernando Alonso s njom (tada kao Renaultom) osvojio dva naslova svjetskog prvaka poslavši u penziju Michaela Schumachera nakon što je Nijemac s Ferrarijem nanizao pet naslova.

Lotus trenutno zapošljava svjetskog prvaka iz 2007. godine, Finca Kimija Räikkönena, te mladog Francuza Romaina Grosjeana. Iskusni je Finac skup i Mail piše da stoga u Lotusu razmišljaju prepoloviti njegov dvogodišnji ugovor nakon prve odrađene sezone. Time bi dobili prostor za angažman Britanca kojem ove godine istječe ugovor s McLarenom. Njegova je godišnja plaća 15 miliona funti.

Hamilton je inače ranom zorom u ponedjeljak, dan nakon nastupa u Silverstoneu, ulicama Lutona otrčao nekoliko stotina metara s olimpijskom bakljom. Sudjelovao je time u 52. danu bakljine turneje Otokom.

"Uopće nije bitno što nisam nosio baklju rodnim Stevenageom. Dati makar i ovako malen doprinos Olimpijskim igrama, bilo kada i bilo gdje, za mene je bila osobita čast", izjavio je 27-godišnji Englez.